Hur man säger upp sin domän hos Ballou

Ett domännamn är alltid valfritt att förlänga. Dock finns det olika regler och rutiner för olika domännamn, vilket vi förklarar nedan:

 

.SE

Har du registrerat en .SE domän hos oss, kommer vi skicka ut en påminnelse till dig på den E-postadressen du har angivit som kontaktadress. Det betyder att du har möjlighet att logga in på minasidor.ballou.se inom fakturaperioden för att förlänga ditt domännamn som du registrerat.
Önskar du inte förlänga din .se domän, kan du bortse från mailet vi skickar till dig.
Dubbelkolla så att förnyelsemailet endast gäller din domän och inget annat, eftersom du aktivt måste säga upp dina tjänster som du har hos oss (dina tjänster säger du upp via minasidor.ballou.se).

 

.COM .NET .INFO .NU .BIZ .ORG

Har du registrerat en .COM .NET .INFO .NU .BIZ .ORG hos Ballou, kommer vi att börja skicka ut förlängningsmail 8 veckor innan domänen löper ut.
Du kan aktivt välja att svara på mailet där du berättar att du inte vill förlänga domänen mer, alternativt raderar du bara mail.
Tänk på att om du bara raderar mailet, kommer du få ytterligare två påminnelser om att domänen löper ut (eftersom du inte svarade på det första mailet), de här mailen kan du också bara kasta om du inte ångrat dig.

 

.EU

En EU-domän som inte förnyas hamnar i redemption period (karantän) redan en dag innan den löper ut.

Efter en tid släppt domänen fri och kan registreras av vem som helst.

  • 6 användare blev hjälpta av detta svar
Hjälpte svaret dig?

Relaterade artiklar

Uppsägning gällande domän: .at

Om du har en .at domän måste du avregistrera dig för att slippa att förnya domänen. Blanketten...